Ședința Curții Constituționale la care urma să fie examinată plângerea deputaților lui Șor, amânată© zdg.md

Ședința Curții Constituționale la care urma să fie examinată plângerea deputaților lui Șor, amânată

, 7 știri, 10 vizualizări

Ședința Curții Constituționale la care urma să fie examinată sesizarea deputaților fostului Partid „ȘOR” a fost amânată pentru 19 septembrie. O hotărâre în acest sens a fost adoptată în urma deliberării magistraților Înaltei Curți.

În cadrul ședinței, avocații care reprezintă interesele fostului Partid „ȘOR” au solicitat recuzarea președintelui CCM, Nicolae Roșca, pe motiv că acesta anterior a fost afiliat Partidului Acțiune și Solidaritate. Totuși, din cauza că în ședință au fost prezenți doar patru magistrați, solicitarea nu a putut fi examinată, și asta pentru că în cazul recuzării lui Roșca, magistrații ar fi rămas fără cvorum. În acest sens, s-a dispus anunțarea unei pauze.

Precizăm că în cadrul ședinței de azi, magistrații CCM urmau să examineze legalitatea prevederilor Codului electoral, conform cărora nu au dreptul să candideze la funcțiile elective persoanele care, la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, dețineau calitatea de membru al organului executiv al partidului politic declarat neconstituțional, precum și persoanele care ocupau funcții elective din partea partidului politic declarat neconstituțional, pe o perioadă de 5 ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale.