Sute de hectare de vegetație uscată, afectate de foc2Foto© noi.md

Sute de hectare de vegetație uscată, afectate de foc

, 4 știri, 4 vizualizări

În dimineața zilei de 6 mai, focul a nimicit 20 hectare de stuf în localitatea Dănceni, iar 15 hectare de iarba uscată au ars în raionul Ialoveni, localitatea Mileștii Noi. Mai mult, în raionul Ungheni, satul Chirileni flăcările au distrus 15 hectare de vegetație.

Totodată, conform informațiilor prezentate de Inspectoratul pentru Protecția Mediului și angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică în perioada menționată au fost întocmite 77 procese verbale de contravenție a persoanelor care au întreprins acțiunile ce au provocat arderea vegetației, dintre care: 53 procese-verbale în suma de 263 950 lei și 24 procese-verbale cu aplicarea a 960 ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

În vederea prevenirii izbucnirii focarelor de ardere a vegetației uscate IGSU continuă informarea și avertizarea cetățenilor în toată țara. De la începutul anului 2024 specialiștii Inspectoratului au informat 87 891 persoane privind măsurile, care trebuie să fie respectate pentru evitarea riscului producerii și răspîndirii incendiilor de vegetație pe arii extinse.