Turiștii care stau doar o zi în Veneția sunt obligați să plătească o taxă. Câți bani vor scoate din buzunar3Foto© ziarulnational.md

Turiștii care stau doar o zi în Veneția sunt obligați să plătească o taxă. Câți bani vor scoate din buzunar

, 5 știri, 3 vizualizări

O inovație majoră îi așteaptă pe turiști joi, când vor ajunge în gara din Veneția: controlorii de bilete vor fi însărcinați să verifice dacă aceștia dețin un bilet de intrare obligatoriu în zilele aglomerate în oraș. Prin această premieră mondială, orașul speră să limiteze turismul excesiv, obligându-i pe turiștii de o zi să plătească cinci euro pentru a se plimba pe faimoasele sale canale, transmite Digi24.ro.

În fața elegantei stații Santa Lucia, principalul punct de intrare în oraș, a fost amenajat un ghișeu de bilete pentru a-i ajuta pe turiști fără acest nou permis sub forma unui cod QR, disponibil și online.

Veneția devine astfel primul oraș turistic din lume care percepe o taxă de intrare, asemenea unui parc de distracții, într-un moment în care mișcările anti-turistice se înmulțesc, în special în Spania, determinând autoritățile să ia măsuri pentru a reconcilia bunăstarea locuitorilor cu un sector economic crucial.