Usatîi: Se pregătește furtul Portului Fluvial Ungheni, din care face parte și cel de la Giurgiulești2Foto1Video© unimedia.info

Usatîi: Se pregătește furtul Portului Fluvial Ungheni, din care face parte și cel de la Giurgiulești

, 4 știri, 11 vizualizări

Declarația a fost făcută de Renato Usatîi care a prezentat o investigație, care conține multe materiale și probe despre această tentativă a guvernării. Potrivit lui, în schema respectivă sunt folosite și unele elemente care au fost utilizate la „furtul miliardului”, acum zece ani.

Usatîi a precizat că privatizarea acestui obiectiv strategic al statului ar urma să fie realizată prin intermediul așa-zisului parteneriat public-privat, chiar dacă concesionările și parteneriatele publice-private au fost interzise. Iar decizia respectivă ar putea fi luată nu de Parlament, ci de Guvern, prin asumarea răspunderii, exact așa cum s-a făcut atunci când a fost furat miliardul din sistemul bancar național.

Potrivit politicianului, semnarea acordului de consultanță la tema privatizării deja a fost avizată de comisia parlamentară pentru relații externe, urmând să fie aprobat în cel mai scurt timp și de Guvern.