Vladimir Vitiuc nu ajunge în Parlament6Foto© deschide.md

Vladimir Vitiuc nu ajunge în Parlament

, 10 știri, 2 vizualizări

Candidatul supleant pe listele Partidului ”ȘOR”, Vladimir Vitiuc, care urma să ajungă în Parlament după ce forul suprem i-a ridicat mandatul lui Ilan Șor, nu va mai călca pragul Legislativului. Acest lucru este prevăzut în hotărârea Curții Constituționale, care nu i-a validat mandatul.

Motivul invocat este că prin hotărârea Curții Constituționale de a scoate în afara legii Partidul ”ȘOR”, listele candidaților supleanți în Parlament și în consiliile locale/raionale au fost declarate nule. Astfel, în cazul în care un mandat în Parlament atribuit Partidului ”ȘOR” devine vacant, acesta va rămâne vacant pe întreaga perioadă a legislaturii a XI-a, iar Curtea Constituțională nu va valida în acest sens niciun mandat.

Amintim că, acum o lună, Comisia Electorală Centrală a inițiat procedura de validare a mandatului de deputat pentru candidatul supleant pe listele Partidului „ȘOR”, Vladimir Vitiuc. Acest lucru a fost posibil după ce Parlamentul a votat ridicarea imunității parlamentare lui Ilan Șor, condamnat definitiv prin decizia Curții de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare.