Vot în Parlament pentru parcursul european: Deputații susțin integral cerințele din Rezoluția Adunării „Moldova Europeană4Foto© jurnal.md

Vot în Parlament pentru parcursul european: Deputații susțin integral cerințele din Rezoluția Adunării „Moldova Europeană

, 11 știri, 15 vizualizări

Parlamentul a adoptat, în ședința plenară de astăzi, Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”

Hotărârea a fost votată de 55 de deputați. Astfel, Parlamentul susține integral cerințele cetățenilor Republicii Moldova incluse în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023.

Documentul declară în continuare ireversibilă calea de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate națională al Republicii Moldova și cheamă întreaga societate, inclusiv toate forțele politice, să dea dovadă de maturitate, unitate și solidaritate pentru consolidarea dialogului politic și social în numele interesului național – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Parlamentul invită societatea civilă, partidele politice parlamentare și extraparlamentare să sprijine necondiționat, indiferent de viziunile lor politice, implementarea cerințelor formulate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, precum și a angajamentelor asumate în cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană din 3 martie 2022. De asemenea, sunt invitați liderii de opinie să comunice oamenilor despre obligațiile și beneficiile Acordului de asociere cu Uniunea Europeană pentru cetățenii Republicii Moldova.