Directorul SIS: Riscul unor destabilizări este mic spre mediu3Foto© zdg.md

Directorul SIS: Riscul unor destabilizări este mic spre mediu

, 5 știri, 6 vizualizări

„Un motiv exact ce stă în spate încă este investigat. Deci, noi împreună cu colegii de la poliție și sub auspiciul procurorului suntem parte a unui grup de investigație. Acum, Centrul Antiterorist, care este o subunitate în cadrul Serviciului de Informații și Securitate, este entitatea responsabilă să analizeze aceste aspecte și să investigheze care este sursa unor astfel de mesaje. Investigația arată că e un grup mai mare de persoane care face lucrul acesta, nu neapărat toți sunt pe teritoriul Republicii Moldova, sunt și în alte state.

Unele locații sunt identificate, dar, fiind în alte state, ar trebui să cerem și suportul colegilor de acolo, or aici intervine mai mult cooperarea polițienească internațională și există mai multe mecanisme internaționale de schimb de informație și de suport. În acest caz, s-au transmis, s-au făcut solicitările respective.

Acum trebuie să înțelegem că alertele venite pe e-mail sunt foarte greu de identificat, pentru că se folosesc instrumente de ascundere a IP-ului, de ascundere a locației. Și atunci mergem pas cu pas, din locație în locație, contactăm colegi din alte țări pentru a colecta date și să vedem unde totuși e punctul final.