Ministerul Educației, după ce Ion Ceban a declarat că mai mulți angajați din școli urmează a fi disponibilizați: Speculații3Foto© zdg.md

Ministerul Educației, după ce Ion Ceban a declarat că mai mulți angajați din școli urmează a fi disponibilizați: Speculații

, 6 știri, 21 vizualizări

Schim de replici între Ministerul Educației și primarul capitalei Ion Ceban. Astfel, ministerul dezminte afirmațiile edilului că statul ar pregătii disponibilizări și ar obliga statele de personal din școli să fie ajustat în funcție de numărul de elevi. Recent primarul Ion Ceban ascris că guvernul mai pregătește o lovitură pentru angajații din sistemul educațional, iar mai mulți angajați din învățământ vor rămâne fără locul de muncă în baza Ordinului nr. 1338, semnat, la 01 noiembrie 2023, de ministrul Educației.

„Ordinul semnat obligă din 1 august ca statele de personal din școli să fie ajustate în funcție de numărul de elevi. Cele mai afectate vor fi școlile cu până la 200 de elevi. Primii vizați care își vor pierde locul de muncă sunt psihologii, psihopedagogii, conducătorii de cerc, directorii adjuncți, dar și mulți alți angajați”, a scris Ion Ceban.

Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o reacție prin care dezminte afirmațiile primarului general al capitalei referitor la reducerea numărului de angajați în sistemul educațional urmare a implementării noilor state de personal în școli. Ministerul spune că va prezenta în scurt timp o analiză detaliată a statelor de personal. Ministerul califică mesajul primarului general, drept unul fals care induc confuzie în sistem, o încercare de a distrage atenția de la sistarea finanțării de către primărie a orelor conducătorilor de cerc și a grupelor cu program prelungit.