Veaceslav Platon a fost pus sub învinuire în dosarul „Laundromat”3Foto© jurnal.md

Veaceslav Platon a fost pus sub învinuire în dosarul „Laundromat”

, 12 știri, 7 vizualizări

Controversatul om de afaceri, care a se ascunde la Londra de organele de drept din R.Moldova, Veaceslav Platon, a fost recunoscut zilele trecute în calitate de învinuit în schema de fraudă, denumită generic „Laundromat”, care se presupune a fi cea mai mare operațiune de „spălare” de bani din istorie.

Potrivit surselor Deschide.MD, recent procurorii au depus un demers către judecătorii de instrucție prin care solicită un nou mandat de arest pe numele lui Platon, după ce a fost emisă o ordonanță prin care acesta este recunoscut ca învinuit în dosarul „Laundromat”.

Amintim că „Laundromat” sau „spălătoria rusească” este cunoscută ca fiind o schemă prin care au fost spălați peste 156 de miliarde de dolari din Rusia. Banii au ajuns în 732 de bănci din 96 de state ale lumii. Beneficiarii acestora sunt 5.140 de companii din diferite state – din SUA și Africa de Sud până în China și Australia. În cadrul acestei scheme, 22,3 miliarde de dolari au fost scoși din Rusia și spălați prin sistemul judiciar și cel bancar din Republica Moldova.