Vladimir Putin soseste in China pentru a se intalni cu Xi Jinping4Foto© realitatea.md

Vladimir Putin soseste in China pentru a se intalni cu Xi Jinping

, 5 știri, 8 vizualizări

In aceasta saptamana, China primeste reprezentanti din 130 de tari pentru un forum al proiectului istoric al presedintelui Xi, Initiativa "Belt and Road", pe care Beijingul o foloseste pentru a-si extinde influenta globala.

Putin se afla in fruntea listei de invitati, liderul rus aflandu-se in prima sa calatorie la o mare putere globala de cand invazia din Ucraina a aruncat regimul sau in izolare internationala. Avionul sau a aterizat in China cu putin inainte de ora 09:30, potrivit AFP. El urmeaza sa se intalneasca miercuri cu Xi pentru discutii, a precizat Kremlinul.

"In timpul discutiilor, o atentie speciala va fi acordata problemelor internationale si regionale", a precizat acesta, fara a oferi detalii. Putin are misiunea de a consolida relatia deja puternica cu vecinul sau comunist, desi Moscova este din ce in ce mai mult partenerul junior. Expertii se asteapta la putine surprize majore in timpul vizitei liderului rus in China, considerand intalnirea mai degraba un gest simbolic de sustinere a Moscovei.