Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto salută intenția autorităților de prelua gările auto în gestiunea statului6Foto© realitatea.md

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto salută intenția autorităților de prelua gările auto în gestiunea statului

, 9 știri, 3 vizualizări

„În urma constatării neexecutării obligațiilor contractuale de către partenerul privat S.R.L. „Gările Auto Moderne”, statul a demarat procesul de preluare unilaterală a activelor gestionate în cadrul parteneriatului public-privat inițiat în 2018”, a precizat APP.

Potrivit instituției, contractul semnat între APP și S.R.L. „Gările Auto Moderne” a prevăzut modernizarea și eficientizarea activității filialelor Î.S. „Gările și Stațiile Auto”.

„Cu toate acestea, partenerul privat nu a respectat obligațiile asumate privind garanția de bună execuție, care presupuneau garanții a câte cinci milioane de lei pentru fiecare an investițional, garanție neprezentată începând cu anul 3 de contract, fapt care a servit temei de rezoluțiune a contractului.