Guvernul susține excluderea imunității deputaților pentru cazurile de corupție sau spălare de bani2Foto© gov.md

Guvernul susține excluderea imunității deputaților pentru cazurile de corupție sau spălare de bani

, 5 știri, 2 vizualizări

Modificarea articolulului 70 din Constituția Republicii Moldova, astfel încât imunitatea parlamentară să nu conteze în cazul deputaților cercetați pentru infracțiuni de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare a banilor, a fost votată astăzi, în primă lectură, de către 64 de deputați.

În cazul acestor acuzații aduse deputatului, încuviințarea Parlamentului pentru reținere, arestare sau percheziționare și transmitere a cauzei în judecată nu va mai fi necesară.

„Încuviințarea Parlamentului pentru reținerea, arestarea, percheziționarea sau trimiterea în judecată nu este necesară în cazul infracțiunilor de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, exces sau abuz de putere, îmbogățire ilicită și spălare a banilor. Prezenta lege intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova”, este noua redacție a articolului 70 alineatul (3) din Constituția Republicii Moldova, votată de majoritatea legislatorilor.