Ministerul Culturii a pornit o ancheta dupa ce drumul de la Butuceni a fost asfaltat3Foto© unimedia.info

Ministerul Culturii a pornit o ancheta dupa ce drumul de la Butuceni a fost asfaltat

, 7 știri, 5 vizualizări

Potrivit Ministrului Culturii, problema reabilitarii drumului din localitatile Butuceni si Morovaia este una veche. Astfel, de mai multi ani, exista mai multe cereri din partea autoritatilor publice locale si a cetatenilor din aceste sate, care solicita modernizarea infrastructurii din localitatile date, inclusiv a celei rutiere.

„In aceste cereri, este invocata starea proasta a drumului principal din satele Butuceni si Morovaia. Se mentioneaza ca in ultimii ani, din cauza fluxului mare de transport, care circula inclusiv in tranzit spre localitatile din raionul Criuleni, locuitorii din Butuceni si Morovaia se plang de cantitatea mare de praf, produs de drumul din balast de piatra, fiindu-le afectata calitatea vietii”,  se arata in comunicatul Ministerului Culturii.

Administratia Rezervatiei cultural-naturale „Orheiul Vechi” a sustinut cererea locuitorilor si s-a adresat catre Ministerul Infrastructurii si Dezvolatrii Regionale ca sa includa aceasta portiune de drum in programul de lucru pentru anul 2023, iar in noimebrie 2022 a fost organizata licitatia.