Reuniunea Teatrelor Naționale Românești a început la Chișinău: Mai mulți actori, decorați de Maia Sandu4Foto© realitatea.md

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești a început la Chișinău: Mai mulți actori, decorați de Maia Sandu

, 6 știri, 3 vizualizări

Mai mulți actori și regizori de pe ambele maluri ale Prutului au primit distincții de stat în cadrul celei de-a noua ediții a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, desfășurate pentru al patrulea an consecutiv la Chișinău sub Înaltul Patronaj al președinților celor două state românești, Maia Sandu și Klaus Iohannis.

După premiera spectacolului „Grădina de sticlă” după Tatiana Țîbuleac, jucat ieri-seară de actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” de la Chișinău, președinta Maia Sandu a urcat pe scenă și i-a înmânat „Ordinul Republicii” lui Petru Hadârcă, actor, regizor, director al Teatrului Național „Mihai Eminescu”, fondator al Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, dar și titluri onorifice talentatelor actrițe de la același teatru: Diana Decuseară, Ana Tkacenco, Cornelia Suveică și Olesea Sveclă.

De asemenea, președinta R. Moldova a oferit „Ordinul de Onoare” marelui om de teatru Emil Boroghină, actor, regizor, manager de teatru, fondator al prestigiosului Festival internațional de teatru Shakespeare de la Craiova.