Gérard Depardieu a fost reținut de poliție pentru agresiune sexuală5Foto© realitatea.md

Gérard Depardieu a fost reținut de poliție pentru agresiune sexuală

, 8 știri, 5 vizualizări

Actorul Gérard Depardieu a fost reținut luni, la o secție de poliție din Paris, pentru a răspunde unor acuzații de agresiune sexuală. El urmează să fie interogat după ce două femei l-au acuzat că le-a atins în timpul a două filmări separate: prima în 2014, în timpul producției filmului "Magicien et les Siamois", de Jean-Pierre Mocky, iar a doua în 2021, în timpul filmărilor la "Volets Verts", de Jean Becker. Avocații săi, Christian Saint-Palais și Béatrice Geissmann Achille, nu au răspuns la solicitările AFP.

Potrivit BFMTV, acesta a fost reținut la ora 8 dimineața.

Prima plângere a venit de la o asistentă care avea 24 de ani la momentul incidentului, în 2014, scrie News.ro. Potrivit versiunii sale, actorul i-a pus "palmele pe tot corpul [ei]" înainte de a-i adresa "cuvinte indecente", a declarat aceasta pentru cotidianul regional Le Courrier de l'Ouest. Acest comportament a "bântuit-o" multă vreme.

Ea a depus o plângere în ianuarie pentru "agresiune sexuală asupra unei persoane vulnerabile de o altă persoană care abuzează de autoritatea funcției sale". În timpul filmărilor, "de dimineața până seara, aveam dreptul la mizeriile lui", a declarat pentru AFP actrița Anouk Grinberg. "Când producătorii de film îl angajează pe Depardieu pentru un film, știu că angajează un agresor", a acuzat ea.